Keurmerk webwinkel Webdesign bureau voor ZZP en MKB
Door: Quint Engel
Op: 10 maart 2019

Wat is Open Source

Open source is software waarvan de broncode (sources) is gepubliceerd en vrij beschikbaar is voor iedereen. Iedereen kan en mag deze software kopiëren, aanpassen, aanvullen en verspreiden zonder kosten aan auteursrechten en of toeslagen.

“Broncode” is het onderdeel van software dat de meeste computergebruikers nooit te zien krijgen; het is de code die computerprogrammeurs kunnen manipuleren om te veranderen hoe een stuk software – een “programma” of “toepassing” – werkt. Programmeurs die toegang hebben tot de broncode van een computerprogramma kunnen dat programma verbeteren door functies toe te voegen of onderdelen te repareren die niet altijd correct werken.

Closed source

Sommige software heeft een broncode die alleen de persoon, het team of de organisatie die de code heeft gemaakt – en deze exclusieve controle behoudt – kan wijzigen. Mensen noemen dit soort software “proprietary” of “closed source” -software. Open source software is anders. De auteurs stellen de broncode beschikbaar aan anderen die deze code willen bekijken, kopiëren, ervan leren, wijzigen of delen.

Gerelateerde Blogs

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Onderstaand kunt u uw privacy instellingen aanpassen.

Deze cookies zorgen ervoor dat deze website naar behoren functioneert. Omdat deze cookies strikt noodzakelijk zijn, kunt u ze niet weigeren zonder de werking van de website te beïnvloeden. U kunt deze cookies blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen, zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Deze cookies zorgen ervoor dat deze website naar behoren functioneert en zorgt er bijvoorbeeld voor dat een website in de juiste taal wordt gepresenteerd. Omdat voorkeurs cookies noodzakelijk zijn voor een goede werking, kunt u ze niet weigeren zonder de werking van de website te beïnvloeden. U kunt deze cookies blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen, zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Decline all Services
Accept all Services
Share This
Offerte aanvragen