Webdesign bureau voor ZZP en MKB

Over Webdesign Westland

Webdesign bureau midden in het Westland

   

De juiste keuze maken

Webdesign Westland is een webdesign bureau met een no-nonsense instelling. We ontwerpen, ontwikkelen, hosten en onderhouden websites & applicaties. We houden van duidelijke en transparantie afspraken en hebben een hekel aan verassingen achteraf! Daarom houden we het graag simpel en overzichtelijk. En dat werkt prettig, zowel voor ons, als voor onze klanten, als voor de website bezoekers van onze klanten. Lees meer over onze Werkwijze voor het ontwikkelen van websites.

Het aanbod webdesign bedrijven is enorm. Kleine bureaus, grote bureaus, goedkope websites, dure websites. Maar waar doe je goed aan? Je wilt de juiste keuze maken, toch? Als je ‘website laten maken’ in Google intikt krijg je een kleine 2,9 miljoen resultaten, dus ja….. wat is de juiste keuze?

Wij helpen je graag de juiste keuze te maken, ongeacht je budget. Een keuze die aansluit bij je doel, je budget en je doelgroep. Een keuze die je een goed gevoel geeft, die de investering rechtvaardigt, waar je voor 100% achter staat en waarmee je het gewenste resultaat behaald. Wij zijn er van overtuigd dat Webdesign Westland de juiste keuze is, maar die keuze is aan jou!

Even voorstellen

Hi, leuk dat je er bent. Ik ben Quint Engel en oprichter van Webdesign Westland, een webdesign bureau welke in 2010 ben gestart. Persoonlijk vind ik het altijd prettig om te weten met wie ik zaken doe, daarom even een korte introductie over mijzelf.

Achtergrond

In 2008 studeerde ik af voor de HBO opleiding “Human Technology”. In feite heeft deze studie helemaal niets met webdesign te maken. Ik heb hier geleerd hoe je technische producten optimaal kunt afstemmen op de wensen en behoeften vanuit de markt. De opleiding is dus erg consument of ‘user’ gericht. Niet alleen marktonderzoek en marketing zijn belangrijk binnen deze opleiding, maar ook bijvoorbeeld consumentengedrag en ergonomie speelde een prominente rol.

De ‘user-minded’  instelling en de opgedane marketing kennis (Nima-B) gebruik ik dagelijks bij het ontwerpen en ontwikkelen van websites. De ‘users’ zijn uiteindelijk de personen die je website ‘gebruiken’ en hierbij bepaald gedrag vertonen. Je moet ze aanspreken, overtuigen en motiveren tot actie. Dit is een super interessant proces!

Eigenlijk pas in de laatste fase van mijn HBO opleiding is de liefde voor webdesign begonnen. Na diverse boeken gelezen te hebben over het ontwikkelen van websites bouwde ik in 2007 mijn eerste echte (html+css) website; een voorgaande versie van q-racing.nl. Na een aantal html websites te hebben ontwikkeld heb ik er later voor gekozen mijn kennis uit te breiden op het gebied van programmeren. Ik heb de best aangeschreven ‘PHP & MySQL’ cursus gevolgd, zodat ik in eigen beheer meer functionaliteit en dynamiek aan websites kan toevoegen.

Inmiddels heb ik ruim honderd websites en een aantal webapplicaties ontwikkeld en doe dit nog dagelijks met veel plezier! Ook lees ik graag over de ontwikkelingen binnen ‘webdesign wereld’, zodat ik op de hoogte blijf van de laatste technieken en mogelijkheden. Zo kom ik ook regelmatig echt gave dingen tegen en doe zo een boel inspiratie op!

Werkplezier en ondernemen vanuit een bepaalde passie vind ik super belangrijk! Het leven is te kort om je bezig te houden met dingen waar je helemaal geen voldoening uit haalt, of misschien zelfs wel ongelukkig van wordt. In het ontwikkelen van websites kan ik al mijn creativiteit kwijt. Starten met een ‘wit velletje’ en vervolgens de wensen en behoeften van de klant zo goed mogelijk vertalen naar een verassend en doeltreffend website ontwerp. Dit blijft iedere keer een uitdaging die ik met veel plezier en passie aanpak.

Een andere passie

Naast mij passie voor webdesign heb ik nog een tweede passie, namelijk autoport. Op mijn zevende begon ik in de kartsport en ben inmiddels, ruim 25 jaar later nog steeds actief in de autosport. Ik heb in diverse raceklasses deelgenomen en meerdere succes behaald (Nederlands Kampioen).

De laatste 3 jaar ben ik zelf minder actief als coureur, maar vind je mij nog regelmatig op het circuit als autosport instructeur. Hier begeleid ik mensen die op het circuit gaan rijden in diverse spectaculaire sportauto’s en geef daarnaast race- en driftcursus.

Toch nog even verder kijken?

Geen probleem! Je bent vrij om voor jouw situatie de beste keuze te maken. Wij willen niets liever dan dat jij het maximale resultaat uit je investering haalt. Naar schatting zijn er zo’n 50.000 webdesign bureaus in Nederland, het aanbod is dus enorm. Houdt de volgende punten even in je achterhoofd bij het selecteren van een webdesign partner.

  • Je website is een combinatie tussen ontwerp en techniek. Design is smaak gevoelig en je website moet er zeker niet alleen goed uitzien. Het moet vooral goed functioneren en effectief zijn, zowel op een pc, tablet als een smartphone
  • Een goed bureau heeft oog voor de gebruiker. Dit is immers jouw potentiële klant die je wilt overtuigen
  • Een goed bureau kijkt dus verder dan alleen techniek. Een website is een marketingtool waarmee je klanten en potentiële klanten wilt verleiden om contact op te nemen of een aankoop te doen
  • Een goede website geeft je de vrijheid om in een beheergedeelte zelf dingen aan te passen. Dit noemen we een CMS (Content Management Systeem). Een gebruiksvriendelijk CMS is vandaag de dag onmisbaar.
  • Zorg dat je onafhankelijk blijft. Een maatwerk CMS is prachtig, maar wat als je niet tevreden bent over het bureau waar je mee in zee bent gegaan? Dat levert problemen op als het bureau een eigen CMS heeft ontwikkeld. Zorg dat je flexibel blijft en vrij bent om over te stappen naar een andere partner.

Laat je niet gek maken met de mooiste verhalen. Ik hoor regelmatig bedragen van duizenden euro’s voorbij komen, oplopend tot wel € 20.000. Ongelooflijk! Een effectieve website hoeft vandaag de dag helemaal niet zo kostbaar te zijn. Natuurlijk kan je met een maatwerk website met zeer specifieke functionaliteiten op dit soort bedragen uitkomen. Maar geloof me, in 99% van de gevallen kan je met een veel kleinere investering prachtige resultaten behalen. Succes!

Bel mij terug