Website ontwikkeling & Internet Marketing

Even voorstellen

Ik ben Quint Engel en eigenaar van webdesign-westland.nl. Webdesign-westland ontwerpt, ontwikkeld, host en onderhoud websites. Het is een onderdeel van QB Web Solutions. QB is een jong internetbedrijf, welke in 2010 door mij is opgezet en gevestigd is in Honselersdijk, gemeente Westland.

Achtergrond

quint-uitsnedeIn 2008 studeerde ik af voor de HBO opleiding “Human Technology”. In feite heeft deze studie helemaal niets met webdesign te maken. Ik heb hier geleerd hoe je technische producten optimaal kunt afstemmen op de wensen en behoeften vanuit de markt. De opleiding is dus erg consument of ‘user’ gericht. Niet alleen marktonderzoek en marketing zijn belangrijk binnen deze opleiding, maar ook bijvoorbeeld consumentengedrag en ergonomie speelde een prominente rol. Deze ‘user-minded’  instelling en de opgedane marketing kennis (Nima-B) gebruik ik dagelijks bij het ontwerpen en ontwikkelen van websites. De ‘users’ zijn uiteindelijk de personen die je website ‘gebruiken’ en hierbij bepaald gedrag vertonen. Je moet ze aanspreken, overtuigen en motiveren tot actie. Dit is een super interessant proces! Eigenlijk pas in de laatste fase van mijn HBO opleiding is de liefde voor webdesign begonnen. Na diverse boeken gelezen te hebben over het ontwikkelen van websites bouwde ik in 2007 mijn eerste echte (html+css) website; een voorgaande versie van q-racing.nl. Na een aantal html websites te hebben ontwikkeld heb ik er later voor gekozen mijn kennis uit te breiden op het gebied van programmeren. Ik heb de best aangeschreven ‘PHP & MySQL’ cursus gevolgd, zodat ik in eigen beheer meer functionaliteit en dynamiek aan websites kan toevoegen. Inmiddels heb ik tientallen websites en een aantal webapplicaties gemaakt en doe dit nog dagelijks met veel plezier! Ook lees ik graag over de ontwikkelingen binnen ‘webdesign wereld’, zodat ik op de hoogte blijf van de laatste technieken en mogelijkheden. Zo kom ik ook regelmatig echt gave dingen tegen en doe zo een boel inspiratie op!

Uw website

Wilt u een professionele website laten bouwen? Neem geheel vrijblijvend contact met me op, zodat we samen eens kunnen kijken wat uw business of situatie het beste past.