Webdesign bureau voor ZZP en MKB

Webdesign Bureau

Alles over Webdesign Bureau's

Keuzestress? 

Als je webdesign bureau in Google in typt krijg je 215.000 resultaten. Kies je voor webdesign bedrijf dan krijg je zelfs 23.200.000 resultaten. Er zijn dus duizenden webdesign bureaus die je nieuwe website kunnen ontwikkelen. Toch zit er veel onderling verschil tussen de diverse webdesign bedrijven. Al last van keuzestress? Op deze pagina vindt je allerlei informatie omtrent webdesign bureau’s, zoals hoe vindt je een webdesign bedrijf bij jouw in de buurt, waar moet je op letten bij het kiezen van een webdesign bureau en hoe kan je webdesign bedrijven met elkaar vergelijken.

Het juiste webdesign bureau vinden

Het vinden van het juiste webdesign bedrijf is een belangrijk stap bij het ontwikkelen van een nieuwe website, zeker wanneer je business voor een groot deel afhankelijk is van online verkeer. Je website is vaak het eerste én soms zelfs het enige ’touchpoint’ met een potentiële klant.

Tegenwoordig zijn er enorm veel webdesign bureau’s en ze bieden allemaal vergelijkbare producten en diensten aan. Dat betekent echter niet dat je zomaar het webdesign bedrijf moet kiezen wat het dichtste bij is of het meeste ervaring heeft. Hoewel er op het eerste gezicht soms weinig verschillen zijn tussen de verschillende webdesign bureau’s, kan de manier waarop ze werken een grote impact hebben op het succes van je website. Waar het éne bureau uitblinkt in visuals, is het andere bedrijf sterk met het optimaliseren van de vindbaarheid van je website. Welk webdesign bedrijf het beste bij jouw situatie past, hangt helemaal af van je wensen en behoeften. 

Een goed webdesign bureau luistert aandachtig naar jouw wensen en vertaalt dit naar een passend voorstel. Voordat je op zoek gaat naar een bureau die je nieuwe website kan ontwikkelen moet je goed in beeld hebben wat je wilt, wat je verkoopt (uniek maakt), wie je doelgroep is en hoe je jezelf online wilt presenteren.  Maak een lijst van een paar websites die je mooi vindt en waardeert en geef ook aan waarom. Vanwege hun esthetiek, workflow, functionaliteit of bijvoorbeeld uitstraling.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar het artikel “Webdesign bureau nodig? Hoe kies je het beste webdesign bureau?

Vragen voor het webdesign bureau

Het aanbod webdesign bureau’s is enorm wat het maken van een keuze niet gemakkelijk maakt. Offertes vergelijken is ook niet eenvoudig omdat er geen standaard opbouw en kosten uitsplitsing is. Om je een beetje op weg te helpen hebben we 16 vragen geformuleerd die je kunt stellen aan potentiële webdesign bedrijven om naast de kostenbegroting een betrouwbaar vergelijk te kunnen maken.

 1. Wat is inclusief en wat is exclusief bij het ontwikkelen van een nieuwe website?
 2. Maken jullie op maat gemaakte websites of gebruiken jullie vooraf gemaakte sjablonen?
 3. Hoe lang duurt het ontwikkelingsproces?
 4. Worden wij eigenaar van de website / programmeercode of blijft de ontwikkelaar eigenaar van deze code?
.
 5. Bouwen jullie responsive website?
 6. Welk platform en/of Content Management Systeem (CMS) wordt gebruikt en kan ik de inhoud na livegang gemakkelijk zelf bewerken?
 7. Wordt er gekeken naar de vindbaarheid en hoe worden de zoekwoorden voor de website bepaald?
 8. Kunnen we de vorderingen aan de website tijdens het ontwikkelproces volgen?
 9. Wordt de functionaliteit van de nieuwe website getest voordat deze live gaat?
 10. Hoe zit het met de hosting voor de website?
 11. Hoe ziet de facturatie procedure eruit?
 12. Wat hebben jullie van ons nodig als we met jullie in zee gaan?
 13. Wordt er training gegeven omtrent het beheren van de nieuwe website (CMS)?
 14. Is de website modulaire opgebouwd zodat deze schaalbaar is zodra ons bedrijf groeit?
 15. Hoe zit het met onderhoud aan de website nadat de site live is gegaan?
 16. Krijgen we toegang tot de statistieken van de nieuwe website?

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar het artikel “Vragenlijst Webdesign Bureau“.

Webdesign Bureau Tips

Webdesign bureau’s vergelijken

Webdesign bureau’s vergelijken

Een professionele website laten maken? Op het moment dat je een nieuwe website wilt laten ontwikkelen komt er van alles op je af. De eerste keuze die je zal moeten gaan maken is of je de website zelf gaat ontwikkelen of dat je deze laat ontwikkelen door een webdesign...

Lees meer

Webdesign bureau's in de buurt

 

Webdesign bureau's Westland

Webdesign bureau's steden

 • Webdesign bureau Amsterdam
 • Webdesign bureau Den Haag
 • Webdesign bureau Rotterdam
 • Webdesign bureau Leiden

Offerte aanvragen bij een webdesign bureau

Op het moment dat je hebt besloten een nieuwe website te laten maken kruip je achter je computer om op zoek te gaan naar een webdesign bureau die je nieuwe website kan ontwikkelen. Je bekijkt de websites van verschillende webdesign bedrijven en vraagt bij een aantal burea’s een offerte aan. Ons advies is altijd om meerdere offertes aan te vragen en met minimaal 2 à 3 webdesign bureau’s in gesprek te gaan.

Op het moment dat je offertes gaat aanvragen is het van belang dat je de opdracht duidelijk op papier hebt staan. Hiervoor hebben wij een briefingsdocument ontwikkeld. Dit document helpt je om een duidelijke opdrachtomschrijving op te stellen, zodat je wensen en behoeften en de context duidelijk is voor de opdrachtnemer. Het geeft je een goed fundament voor de start van het project.

Offerte aanvragen bij Webdesign Westland

Bel mij terug