Webdesign bureau voor ZZP en MKB

Veelgestelde vragen

Vragen? Iets niet helemaal duidelijk? Misschien staat jouw vraag op onze FAQ pagina? Zo niet, twijfel dan niet en neem contact met ons op. Onduidelijkheden en verassingen achteraf heeft niemand wat aan bij het ontwikkelen van een nieuwe website.

Wat is inclusief en wat is exclusief bij het ontwikkelen van een website?

Webdesign Westland heeft er voor gekozen om offertes modulair op te bouwen. Waarom? Omdat de wensen en behoeften van onze klanten nogal uiteen lopen. We willen niet dat je moet betalen voor iets wat je helemaal niet gebruikt. In de basis bestaat onze offerte uit:

 1. Technische realisatie van de website op template basis
 2. Theme- & designkosten voor maatwerk ontwerp (optioneel, op meerprijs)
 3. Verzorgen van content, dit zijn teksten, afbeeldingen, video’s en andere ‘inhoud’ (optioneel, op meerprijs)
 4. Website optimalisatie inzake vindbaarheid (optioneel, op meerprijs)
 5. Website optimalisatie inzake conversie, een bezoeker omzetten naar klant (optioneel, op meerprijs)
 6. Onderhoudskosten na lancering (optioneel, op meerprijs)

Kosten na oplevering

 • Wij hanteren in de basis geen licentiekosten. Na lancering heb je dus verder geen financiële verplichtingen m.u.v. een hostingpakket en specifieke functionaliteiten. Sommige specifieke functionaliteiten gaan gepaard met licentiekosten, wij stellen je hier altijd vooraf van op de hoogte.
 • Onderhoud kan je zelf verzorgen of uitbesteden aan Webdesign Westland in de vorm van éénmalig onderhoud of in de vorm van een onderhoudscontract.
 • Je hebt een hostingpakket en een domeinnaam nodig om je website ‘online’ te krijgen en email te kunnen ontvangen en versturen met gebruik van je domeinnaam. Hosting kan je zelf verzorgen of je kunt een hostingpakket afnemen bij Webdesign Westland.
Maken jullie op maat gemaakte websites of gebruiken jullie vooraf gemaakte sjablonen?

Webdesign Westland werkt zowel op template basis als met maatwerk designs.

Afhankelijk van het budget kan gekozen worden voor de opzet die het beste bij de situatie van de klant past.

Op het moment dat wij een maatwerk design maken dan vindt je een kostenpost genaamd ‘Designkosten voor het ontwikkelen van een maatwerk design op basis van de besproken wensen en randvoorwaarden’ terug in de offerte / kostenbegroting.

Hoe lang duurt het ontwikkelingsproces?

De duur van het ontwikkelen hangt af van een aantal factoren zoals de omvang van de website, gestelde eisen van de klant en verdeling van de werkzaamheden inzake de content (teksten, afbeeldingen e.d.). In de basis omvat een website ontwerpproces vijf fasen.

 1. strategie / onderzoek (circa 1 tot 2 weken),
 2. ontwerp (circa 1 tot 2 weken),
 3. site-ontwikkeling (circa 6 weken),
 4. testfase en lancering en (circa 1 week)
 5. evaluatie (n.t.b.).

De minimale doorlooptijd van het ontwikkelen van een website is 1 week. Belangrijk is wensen en behoeften dan duidelijk op papier staan en dat teksten, afbeeldingen en andere content al gereed is. Dan kan er direct gestart worden met het ontwikkelen en realiseren van de website. Bij grote projecten is de doorlooptijd gemiddeld 2 tot 3 maanden.

Word ik eigenaar van de website / programmeercode?

Ja zeker! Na oplevering ben je volledig eigenaar van de website en heb je alle rechten in eigen handen.

Is de website geschikt voor verschillende schermformaten (responsive)?

Ja zeker! Webdesign Westland ontwikkeld enkel responsive websites! Absoluut een vereiste in deze tijd. Bezoekers gebruiken niet alleen meer een desktop pc, maar ook een tablet of een mobiele telefoon om de website te bezoeken!

Welk platform en/of Content Management Systeem (CMS) wordt gebruikt en kan ik de inhoud gemakkelijk zelf bewerken?

Wij gebruiken het WordPress Content Management Systeem, kortweg CMS. WordPress is verreweg het meest gebruikte CMS. Zo’n 30% van alle websites op het internet is ontwikkeld met behulp van WordPress. Van de website die gebruik maken van een CMS, is zelf 60% ontwikkeld met WordPress (2018). Bron: https://www.emerce.nl/nieuws/dertig-procent-websites-draait-wordpress

Wij kunnen ook volledig maatwerk websites ontwikkelen. We beheersen verschillende opmaak- & programmeertalen zoals html, css, javascript en php. Met deze kennis kunnen we een website compleet vanaf de grond af aan opbouwen. Kijkend naar de gestelde doelen van onze klanten merken we echter dat het uit kostenoverweging in de meeste gevallen niet loont om een website handmatig te coderen.

Wordt er rekening gehouden met de vindbaarheid van mijn nieuwe website?

Het WordPress CMS waar wij mee ontwikkelen is zoekmachine vriendelijke van opzet. Vriendelijk betekend niet direct geoptimaliseerd. Door de website te optimaliseren kan de vindbaarheid verbeterd worden. Er zijn geen concrete garanties te geven over de resultaten van je nieuwe website in Google en andere zoekmachines. Er spelen veel factoren een rol zoals concurrentie, populariteit van uw website, leeftijd domein, backlinks, sociale waardering, interactie factor en de belangrijkste factor ‘de content’.

Webdesign Westland is gespecialiseerd in Online Marketing en kan je ondersteunen bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website. Omdat dit niet voor alle klanten van toepassing is hebben wij gekozen voor een modulaire opzet. Het verbeteren van de vindbaarheid en het uitvoeren van een trefwoord onderzoek is daarom op basis van een meerprijs.

Kan je de vorderingen aan de website tijdens het ontwikkelproces volgen?

Ja zeker! Je hebt constant toegang tot de website die wordt ontwikkeld. Gedurende het ontwikkelproces houden we je op de hoogte omtrent de voortgang. Hierdoor kan je direct bijsturen (indien nodig) en gaat er geen kostbare tijd verloren.

Wordt de functionaliteit van de nieuwe website getest voordat deze live gaat?

Ja! Wij testen de website altijd in meerdere browsers en op meerdere devices. Daarnaast testen we functionaliteiten op fouten zodat we zeker weten dat alles naar behoren functioneert voordat de website live gaat.

Mocht er toch onverhoopt nog een fout in de website zitten na oplevering, dan corrigeren wij dit uiteraard kosteloos.

Kan ik bij mijn huidige hostingprovider blijven / Kunnen jullie de hosting verzorgen?

Je bent vrij om te kiezen van welke hostingprovider je gebruik wilt maken. Wel worden er een aantal eisen gesteld voor het draaien van een WordPress website op een hostingpakket. Belangrijk is om dit vooraf dus even te checken als je bij je huiidge hostingprovider wilt blijven. Vandaag de dag zijn 95% van alle hostingproviders prima geschikt voor het gebruik van WordPress.

Webdesign Westland kan ook de hosting voor je verzorgen. Heb je de hosting momenteel ondergebracht bij een andere partij, maar wil je alles graag onder één dak hebben? Geen probleem. Wij kunnen je huidige hostingpakket (website & email) verhuizen, hiervoor brengen wij wel kosten in rekening (mogelijk vanaf € 35,- per website).

Wat is de factuurprocedure?

Na ondertekening van de offerte ontvang je direct de factuur voor de ontwikkeling van de nieuwe website.

30% van het totale factuurbedrag dient te worden voldaan binnen 2 weken na de factuurdatum. Zodra de aanbetaling is voldaan wordt er gestart met het ontwikkelen van de website.

Mocht er tijdens de ontwikkeling afgeweken worden van hetgeen besproken in de offerte en deze wijziging een meerprijs met zich meebrengen dan word je hiervan altijd vooraf op de hoogte gesteld. Na akkoord zullen we de extra werkzaamheden uitvoeren. De factuur ontvang je in de meeste gevallen na oplevering van de website, tenzij het meerwerk meer dan € 1000,- bedraagt.

Het restbedrag van 70% dient te worden voldaan 2 weken na oplevering. Als het restbedrag niet wordt voldaan behoudt Webdesign Westland het recht om de website weer offline te halen.

Wat hebben jullie van ons nodig voor de realisatie van de nieuwe website?

We starten pas met de ontwikkeling van de website zodra we de offerte ondertekend retour hebben ontvangen en de aanbetaling van 30% op onze rekening hebben staan.

We hebben daarnaast de gegevens nodig van je huidige hostingprovider om de website uiteindelijk live te zetten of om de hosting te verhuizen indien gewenst.

Je dient zelf te de content voor de website aan te leveren, tenzij anders overeengekomen. We kunnen de website uiteraard pas online zetten op het moment dat de content door de opdrachtgever is aangeleverd of goedgekeurd op het moment dat wij de content verzorgen.

Wordt er training gegeven omtrent het beheren van de nieuwe website (CMS)?

Ja zeker! Door de snelle ontwikkelingen en een vaak snel veranderende markt is het een groot voordeel als je zelf in kan spelen op deze veranderingen.

Na oplevering van de website krijg je toegang tot het klantengedeelte van Webdesign Westland. In deze klanten omgeving vind je instructievideo’s voor het beheren van je website. Hierdoor heb je ten alle tijden toegang tot informatie & instructies omtrent het aanpassen van de website.

We hebben gekozen voor instructievideo’s omdat dit locatie onafhankelijk werkt. Daarnaast staat de kennis ‘online’ en is het dus ook persoons onafhankelijk! Een stagiaire aan de slag zetten met de website? Geen probleem! Een ontslag van diegene die verantwoordelijk is voor de website? Geen nood aan de man!

Is de website modulaire opgebouwd zodat deze schaalbaar is zodra je bedrijf groeit?

Ja zeker! WordPress is 100% schaalbaar en kan perfect meegroeien met je bedrijf! Je kunt een onbeperkt aantal pagina, navigatie items, berichten, afbeeldingen, video’s en andere content toevoegen. De enige beperkende factuur kan je hostingpakket zijn, daar heb je meestal een gelimiteerde hoeveelheid schijfruimte.

Hoe zit het met onderhoud aan de website nadat de site live is gegaan?

Een website heeft onderhoud nodig. Zonder onderhoud wordt je website langzaam, foutgevoelig en onbetrouwbaar. Overbodige bestanden en gegevens kunnen je site vertragen en een negatieve invloed hebben op je resultaten / scores in de zoekmachine. Beveiligingsfouten stellen aanvallers in staat om met behulp van jouw website fraude te plegen en bijvoorbeeld malware te verspreiden.

Een nadeel van een open source CMS zoals WordPress is dat het onderhoudsgevoelig is. Een maatwerk CMS of maatwerk website heeft in de meeste gevallen minder onderhoud nodig. Echter zijn de ontwikkelkosten van een maatwerk oplossing vele malen hoger en ben je beperkt tot het bedrijf die de website of het CMS heeft ontwikkeld.

Krijg je toegang tot de statistieken van de nieuwe website?

Ja zeker! Wij leveren websites altijd op met een koppeling met Google Analytics voor het bijhouden en bekijken van statistieken.

Vragen? Advies nodig? Laat het ons weten!

13 + 13 =

Geen zorgen! Het is vrijblijvend en je gegevens zijn veilig bij ons.
Bel mij terug