Webdesign bureau voor ZZP en MKB
Door: Quint Engel
Op: 25 september 2021

Wat is Google Analytics en wat kan je er mee?

Google Analytics is een gratis dienst van Google die statistieken geeft over jouw website. Deze statistieken zijn belangrijk om je bezoekers en doelgroep beter te begrijpen. Waar komen bezoekers vandaan? Welke content wordt gelezen? Hoe wordt je website gebruiken? En wat kan er verbeterd worden? Google Analytics kan je écht ontzettend veel waardevolle informatie opleveren, al is het wel een beetje afhankelijk van je instelling en de manier waarop je het gebruikt.

Waarom zijn website statistieken belangrijk?

Met de informatie die je via Google Analytics verzamelt, kan je jouw website verder optimaliseren door hem beter af te stemmen op de behoeften van je bezoekers. Door als website eigenaar Google Analytics te gebruiken, kan bijvoorbeeld inzicht worden verkregen over welke artikelen lezers het meest aanspreken. Bovendien, als bijvoorbeeld 70% van de bezoekers vertrekt na het lezen van een bepaald artikel, dan zou dit erop kunnen wijzen dat er hier juist verbeteringen mogelijk zijn.

Hoe werkt Google Analytics?

Nu wil je waarschijnlijk weten hoe jij Google Analytics kan koppelen aan jouw website zodat je ook inzicht krijgt in de statistieken. Het koppelen van Google Analytics is niet moeilijk, maar wel een klein beetje technisch. Je kunt op de website van Google (https://support.google.com/sites/answer/97459?hl=nl) gedetailleerde informatie vinden die stap voor stap laat zien hoe je Google Analytics instelt voor jouw website.

Bel mij terug