Webdesign bureau voor ZZP en MKB

Wordpress onderhoud - Automatische updates

Een gezonde en stabiele WordPress website met wekelijks geautomatiseerd onderhoud

Automatische updates

WordPress onderhoud is uiterst belangrijk, maar een tijdrovende klus. Zonder onderhoud wordt WordPress langzaam, foutgevoelig en onbetrouwbaar. Vanuit beveiligingsoogpunt kan een slecht onderhouden website een blok aan je been worden. Beveiligingsfouten stellen aanvallers in staat om met behulp van jouw website fraude te plegen en bijvoorbeeld malware te verspreiden.

Iedere week ‘Safe Updates’

Webdesign Westland biedt je met het onderhoudscontract ‘AUTO’ een oplossing waarbij je gehele WordPress website wekelijks automatisch wordt geüpdate. Hoe gaat een dergelijke ‘Safe Update’ in zijn werk:

  1. Er wordt gestart met het maken van een herstelpunt. Als er iets misgaat, kan de update dus altijd worden teruggedraaid.
  2. Er wordt een HTTP-verzoek naar de website gestuurd om te checken of de website bereikbaar / online is en geen foutcode teruggeeft in de http header (als er geen statuscode 200 OK terugkomt, stopt het updateproces)
  3. Er wordt een schermafbeelding gemaakt van de homepage (situatie vóór updates). Later wordt deze vergelijken met de schermafbeelding na de updates om inconsistenties op te sporen
  4. Updates uitvoeren. Plugins, thema’s en de WordPress core worden bijgewerkt.
  5. Er wordt wederom een HTTP-verzoek naar de website gestuurd om te checken of de website bereikbaar / online is en geen foutcode teruggeeft in de http header (als er geen statuscode 200 OK terugkomt, wordt de update automatisch teruggedraaid)
  6. Er wordt een schermafbeelding gemaakt van de homepage (situatie ná updates) en deze wordt vergeleken met de schermafbeelding gemaakt in stap 3.

Wat als…

Als een update niet slaagt dan wordt er een backup teruggezet. De redenen voor het falen van een update kan erg uiteenlopend zijn. Het stellen van een diagnose en het verhelpen van het ‘probleem’ is niet binnen dit onderhoudspakket inbegrepen en altijd op basis van een meerprijs.

Inclusief wekelijkse beveilingsscan

Met een beveiligingscontrole zorgen we ervoor dat je website schoon blijft. Als bestanden geïnfecteerd zijn, kunnen deze zo hoogst waarschijnlijk tijdig worden herkend en opgelost. Het ergste van malware is dat het maandenlang op je website kan staan zonder dat je het doorhebt. Je moet waakzaam zijn en proactief controleren op malware en kwetsbaarheden om grotere problemen voor te zijn.

Het stellen van een diagnose en het verhelpen van een ‘beveiligingsprobleem’ is niet binnen dit onderhoudspakket inbegrepen en altijd op basis van een meerprijs.

Hosting + Domein + SSL + Onderhoud

geen € 48,95 p/m maar slechts € 39,- p/m
alleen voor klanten van Webdesign Westland

Wij nemen alle technische zaken rondom je website graag voor je uit handen om het jouw zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom bieden we je een alles-in-één oplossing aan voor hosting + domeinnaam + ssl certificaat + onderhoud voor slechts € 39,- p/m!

Bel mij terug