Keurmerk webwinkel Webdesign bureau voor ZZP en MKB
Door: Quint Engel
Op: 10 april 2018

Test de snelheid van je website op mobiele apparaten

In een eerder bericht haalde we al het belang van een mobielvriendelijke website aan. Een belangrijk element van de gebruikerservaring is de snelheid van je website. Niemand heeft namelijk zin en tijd om lang te wachten voordat je website is geladen. Google heeft een handige tool om de snelheid van je mobiele website te testen bij gebruik van een 3G verbinding.

3G en 4G verbinding

Waar er in het verleden nog kon worden gekozen tussen een 3G of 4G verbinding wordt 4G tegenwoordig standaard door alle Nederlandse mobiele providers aangeboden. Echter tot 2020 vindt 70% van de wereldwijde mobiele netwerkverbindingen plaats via een 3G of tragere verbinding. 3G is de derde generatie mobiele telecommunicatie en is de voorloper van 4G. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de snelheid. De internetsnelheid van 3G is gemiddeld 14,4 Mbit/s. De internetsnelheid van 4G ligt tussen de 75 en 300 Mbit/s en is daarmee 5 tot 20 keer zo snel als 3G.

Snelheidsrapport Google

Als het gaat om het optimaliseren van je website voor mobiele apparaten, is snelheid één van de belangrijkste factoren om op te focussen. Snelheid speelt een grote rol, van bruikbaarheid tot bounce percentages en het feit of potentiële kopers terugkeren naar je website. Volgens het laatste snelheidsrapport van de Google:

De laadtijd van de gemiddelde mobiele website in 2018 is zo'n 15 seconden. 

53% van de bezoekers van mobiele sites verlaat een website met een laadtijd van 3 seconden of langer

Naarmate de laadtijd van de pagina met slechts een paar seconden toeneemt, neemt de kans dat iemand de website / pagina direct verlaat (bounces) exponentieel toe.

snelheid website op mobiel

Tijd dus om de proef op de som te nemen

Test de snelheid van je website om een mobiel apparaat (mobiele verbinding).

Gerelateerde Blogs

Share This
[si-contact-form form='4']