Webdesign bureau voor ZZP en MKB

Herroepingsrecht

Het herroepingsrecht, de wet kopen op afstand, de zichttermijn, de afkoelingsperiode. Het zijn allemaal benamingen voor hetzelfde. Namelijk het recht van de klant om te mogen retourneren bij een aankoop.

Tweemaal 14 dagen

Een klant heeft wettelijk het recht om een product binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden aan te melden voor retour. Na deze periode heeft de klant nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen.

Uitzonderingen voor digitale inhoud

De wet is helder, bij een verkoop op afstand geldt het herroepingsrecht. Enkel bij wettelijk bepaalde uitzonderingen geldt dit recht niet. De volgende wettelijk bepaalde uitzonderingen zijn van toepassing op de producten/diensten van Webdesign Westland.

  1. Producten die je volgens de specificaties van de klant gemaakt zijn
    In deze categorie vallen producten welke echt specifiek volgens de specificaties van de klant vervaardigd zijn. In de meeste gevallen zijn de websites ontwikkeld door Webdesign Westland maatwerk omdat ze volledig worden ontwikkeld op basis van de specifieke wensen en behoeften van de klant. Hierbij kan gedacht worden aan bepaalde functies, structuur en bijvoorbeeld het verwerken van de huisstijl. 
  2. Digitale inhoud zoals Websites & Apps, waarbij de consument nadrukkelijk afstand heeft gedaan van zijn bedenktijd
    Het gaat hier om digitale inhoud die niet op bijvoorbeeld een drager als DVD of CD worden geleverd. Wel moet je dan tijdens de bestelling toestemming vragen voor directe levering en moet je de consument vragen of afstand te doen van zijn bedenktijd. In die gevallen mag je dus bijvoorbeeld Apps of andere software uitsluiten van herroeping.

Er zijn meerdere uitzonderingen, echter zijn deze voor ons niet van toepassing.

De websites ontwikkeld door Webdesign Westland vallen onder uitzondering 1. Om onduidelijkheid te voorkomen hebben we uitzondering 2 in onze offerteprocedure opgenomen en vermeldt in onze Algemene Voorwaarden.

Gaat een opdrachtgever akkoord met een offerte en daarmee onze Algemene Voorwaarden dan ziet zij daarmee direct af van zijn of haar bedenktijd en vervalt het herroepingsrecht. Website ontwikkeld door Webdesign Westland vallen NIET onder het herroepingsrecht.

Bel mij terug